Nog twee maanden, en dan begint het nieuwe jaar al! Hoog tijd voor een trendvoorspelling: wat worden de nieuwe horecatrends in 2020?

#Instagramwaardig

Het is al een tijdje een horecatrend om eten te serveren dat mooi staat op je Insta-profiel. Komend jaar krijgt deze trend een update: niet alleen het eten, maar het interieur van de eetplek moet ook een beetje fotogeniek zijn! Dus verwacht volgend jaar je timeline vol smakelijke food-foto’s in combinatie met een flitsend interieur.

In contrast met de kleurrijke en opvallende interieurs, zijn op je bord juist de meer natuurlijke kleuren zoals bruintinten populair. Geen kilo’s suiker en felle kleuren meer; komend jaar raken de kleurstoffen ‘uit’. En daar doe je je feed misschien geen plezier mee, maar je tanden in elk geval wel!

Natuurvriendelijk is cool

Het is veel in het nieuws: onze planeet lijdt onder onze eetgewoonten. Denk bijvoorbeeld aan hoe de productie van vlees en zuivel een grote negatieve impact heeft op het broeikaseffect. Wanneer men minder vlees en zuivel eet, is er minder vraag naar de productie hiervan, en zal de productie uiteindelijk verminderen.

We beginnen ons dus steeds meer te realiseren dat ons eigen welzijn samenhangt met het welzijn van de wereld. Het gevolg hiervan is dat vegetarische en veganistische gerechten steeds meer opkomen. Verder streven restaurants ernaar zo min mogelijk te verspillen, en komt er de mogelijkheid voor de klant om na te gaan hoe natuurvriendelijk het product op zijn bord is – dit staat dan bijvoorbeeld op de menukaart, of op de website van het restaurant. Lekker eten smaakt veel lekkerder als je weet dat je goed bezig bent voor onze Aarde!

Wij houden van opties

Er zijn steeds meer mogelijkheden om ons eten snel en op een handige manier te krijgen – denk aan bezorgservices en afhaaleten. Denk je hierbij alleen aan fastfood? Dan heb je het mis! Naast fastfood gaan bezorg- en afhaalservices zich nog meer vergroten door ook gezonde maaltijden aan te bieden.

Uit onderzoek blijkt dat we steeds meer op zoek zijn naar ‘customization’; de mogelijkheid om ons eten aan te passen zoals wij het willen. Stiekem hopen wij op de mogelijkheid om straks onze eigen burger samen te kunnen stellen…

Een gezond leven begint met gezond eten

Zoals hierboven al kort werd benoemd, is gezond eten steeds belangrijker. We zijn steeds bewuster bezig met gezonde voeding en leefstijl, en eetgelegenheden spelen hierop in. Het vermelden van het aantal calorieën op de menukaart maakt een opmars, en diëtisten worden ingeschakeld om te helpen gezond eten te maken.

Maar ook buiten de chique restaurants groeit het aanbod van gezonde voeding. Denk aan schoolkantines, treinstations, tankstations enzovoorts. Een nieuwe horecatrend die veel goeds zal doen voor de algemene gezondheid!

Recreatie in de horeca

Communiceren met je tafelpartner, zó 2019! In 2020 willen we ook tijdens het diner vermaakt worden. Daarom doen de zogeheten spelletjescafés hun intrede in horecaland! Lekker eten én je vrienden totaal inmaken met Monopoly – is er een betere combinatie?

Voor de mensen die niet goed tegen hun verlies kunnen, is er ook nog een andere optie: galerierestaurants! Je diner wordt geserveerd terwijl je je tussen de beeldende kunst bevindt, en je eet elke gang in een andere hal. De knoeipotten tussen ons moeten misschien wel oppassen… Is het erg als er saus op de schilderijen komt?

Nieuwsgierig naar alle trends van dit moment? Lees hier onze blog over de hipste herfstdrankjes van 2019!

Lees ook onze andere blogposts:

6 maart 2020

Corona treft horeca

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Author cab

More posts by cab