De herfst is hier! Het seizoen van truien, Halloween, en knus binnen zitten terwijl het buiten regent. En het is het seizoen van drankjes met een herfstthema! Welke herfstdrankjes mag je niet missen in de herfst van 2019?

Mandarijn Mimosa

Het lijkt erop dat drankjes met fruitsmaken in 2019 wederom erg populair zijn, net als de afgelopen jaren. Deze cocktail van mandarijnsap, vanillesiroop en prosecco is een herfstig drankje dat je ook gemakkelijk zelf kunt maken! Brb, tijd om wat mandarijnen te gaan persen…

Hot Buttered Rum

In de VS is dit herfstdrankje met hete rum al populair sinds de achttiende eeuw, maar sinds dit jaar pas naar Nederland overgewaaid. Het is geen verrassing dat de Amerikanen deze drank voor zichzelf wilden houden; het idee klinkt fantastisch! Warme rum, echte boter, en een hele hoop kruiden. Gedronken uit een koffiemok. Perfect om te drinken op een koude herfstavond!

herfstdrankje rum
pumpkin cocktail herfstdrankje

Pumpkin Cocktail

Halloween komt langzaamaan dichterbij! Deze cocktail met pompoen zal je alvast wat dichter bij de wereld van spooky en scary brengen. De smaaksensatie bevat wodka, pompoensiroop, limoen, sinaasappel, en een schijfje gember. Best genuttigd onder een horrormarathon.

Apple Pie Mojito

Oh, appeltaart… de brenger van geluk in de koude maanden. Dit jaar ook in vloeibare vorm gemaakt – qua smaak in elk geval. Deze appeltaartmojito gebruikt wodka met caramelsmaak, appel- en limoensap, munt en snufje kaneel om de warme smaak van appeltaart na te bootsen. Maar de appeltaart van je oma smaakt nog steeds beter.

Vegan Chocolademelk

2019 is een jaar waarin rekening wordt gehouden met iedereens behoeftes op culinair gebied. Veganistische chocolademelk is glutenvrij, lactosevrij én vrij van dierproducten. (En alcoholvrij. Maar dat spreekt voor zich.) Deze chocolademelk is gemaakt van haver- soja- of rijstmelk en pure chocolade. Als je iemand bent die door allergieën steeds de warme chocomel moet overslaan, is dit een perfect recept om te drinken in de herfst!

Meer herfstdrankjes?

Meer lezen over drankjes? Misschien is deze blog iets voor jou!

Lees ook onze andere blogposts:

6 maart 2020

Corona treft horeca

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Author cab

More posts by cab