Hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Geen paniek! Wij hebben een aantal tips voor je eerste werkdag, zodat jij meteen een goede indruk maakt!

VIJF TIPS VOOR JE EERSTE WERKDAG!

Een eerste dag bij een nieuwe baan (of bijbaan) kan behoorlijk zenuwslopend zijn. Het spannendste is vaak om, naast het feit dat je in een compleet nieuwe omgeving gegooid wordt en je weg moet zien te vinden, een goede eerste indruk te maken. Maar geen paniek! Wij hebben een aantal tips voor je eerste werkdag, zodat jij meteen een goede indruk maakt!

1. TOON INTERESSE!

Bij je collega’s laat je zien dat je geïnteresseerd in hen bent door je meteen voor te stellen. Het komt zeker weten beter over dan die nieuwe collega te zijn waarvan niemand de naam kent. Dit maakt het ook gemakkelijker om later een praatje te maken met iemand anders!

Om interesse in je baan te tonen is de truc om op je eerste werkdag veel vragen te stellen. Zo kun je sneller zelfstandig werken en geef je de indruk dat je zin hebt in je werk! Oh, en laat je telefoon zoveel mogelijk met rust als je aan het werk moet zijn 🙂

2. WEES GEORGANISEERD!

Een goede organisatie begint vroeg. Maak je lunch een avond van tevoren en leg je kleding al klaar – ’s ochtends heb je wel andere dingen aan je hoofd. Daarbij is het een tip om je wekker een beetje eerder te zetten. Het laatste dat je wilt, is om in alle vroegte te moeten stressen.

Het lijkt super logisch, maar zorg dat je op tijd komt. Reken op zijn minst vijftien minuten extra in om op je werk te komen, zelfs als je weet hoe lang het duurt om daar te komen. Er kan onderweg altijd iets gebeuren. Het is geen aanrader om op je eerste werkdag meteen als laatkomer binnen te komen!

3. WORK, WORK, WORK!

Naast de eerste tips wil je op je eerste werkdag ook een positieve reputatie krijgen. Je wilt zeker weten niet gezien worden als een luilak! Als je klaar bent met een taak, of als je niet weet wat je moet doen, ga dan niet zitten wachten op instructies! Vraag wat je kunt doen. Zo kom je over als een zelfstandige werknemer, die graag meer wil doen. En je voorkomt dat je je gaat vervelen.

4. NIEMAND HOUDT VAN EEN ZEURKOUS!

Het is niet leuk als je nieuwe collega meteen een gigantische brompot is. Een slimme tip is om de nacht voor je eerste werkdag genoeg tijd te nemen om te slapen. Als je om vijf uur pas in bed kruipt en er om half zeven alweer uit moet, zul je nergens een goede indruk maken.

En zeur niet te veel. Over een eventuele eerdere baan, over school, over hoe vervelend het was om hier te komen met het OV… Je collega’s weten nog niet zoveel over je. Zorg ervoor dat ze de indruk krijgen dat je een positief persoon bent, dat maakt de omgang met anderen een stuk makkelijker!

5. MAAR… DENK VOORAL OOK AAN JEZELF!

Overwerken is op je eerste dag meestal écht niet nodig. Je hoeft jezelf niet te pushen zodat iedereen je aardig vindt. En zorg ervoor dat je wat afschakelt na deze vermoeiende dag; dit is de perfecte avond om op de bank met Netflix door te brengen.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om je eerste werkdag goed door te komen! Ga je binnenkort werken in de horeca en heb je nog wat extra tips nodig? Klik dan door naar deze blogpost!

WERKEN WAAR EN WANNEER JE ZELF WILT? MELD JE AAN VOOR EEN HORECA BIJBAAN BIJ MISE EN PLACE!

Werken bij

And now we are friends we can ask each other anything.

Vacatures

Any questions? Drop them here!