“Een bijbaan in de horeca? Gasten bedienen, eten bereiden of drankjes serveren? Nee joh, dat is niets voor mij!” Tijd om deze vooroordelen de wereld uit te helpen! In dit artikel overtuigen we je waarom een bijbaan in de horeca zeker weten wél een goed idee is!  

Horeca is immers meer dan alleen gasten voorzien van een versnapering.. Onder het begrip ‘horeca’ vallen heel wat uiteenlopende taken en vaardigheden. Of je jezelf nu een toekomst binnen de horeca voorstelt of niet, een bijbaan in de horeca brengt heel wat voordelen met zich mee.

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe je het ook wendt of keert, met een bijbaan in de horeca doe je heel wat ervaring op. Je komt in veel verschillende situaties terecht en leert hoe je, met gastvrijheid in het achterhoofd, het best kunt reageren. Daarnaast is een horeca bijbaan een handige tool om te leren functioneren in een stressvolle werkomgeving. In de moeilijkste situaties leer je kalm te reageren en problemen zonder moeite op te lossen.

Werken met een lach

Wanneer je in de horeca werkt, hangt er (bijna) altijd een leuke sfeer! Collega’s op de werkvloer beschouwen elkaar als familie en steun en toeverlaat op zelfs de drukste momenten. Je komt vaak mensen tegen die een enorme passie hebben voor hun vakgebied en deze passie weten over te brengen naar de rest van het personeel. Niet alleen je collega’s, maar ook vaste gasten worden goede bekenden.

Life skills & lessons

Werken in de horeca brengt je heel wat nieuwe vaardigheden. Denk aan: kennis over gastvrijheid, etiquette regels en social skills. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven brengen deze skills voordelen met zich mee. Zo helpen ze je beter communiceren binnen het bedrijfsleven én privé. Wil je een culinaire maaltijd voorschotelen voor je date? Maar goed dat je een bijbaan in de horeca hebt, waar je alle nodige etiquette regels hebt geleerd!

Money, money, money!

Natuurlijk denk je als student niet alleen aan alle voordelen met betrekking op je persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan wat je met je verdiende geld gaat doen. Naast alle nieuwe skills die je krijgt geleerd, spaar je tevens voor je volgende vakantie, een auto of een avond goed stappen!

Vond je dit artikel interessant en is een bijbaan in de horeca iets voor jou?! Bij Mise en Place helpen wij je talenten te ontwikkelen! Klik hier voor meer informatie over onze bijbanen.https://miseenplace.nl/ik-zoek-een-bijbaan/

Lees ook onze andere blogposts:

6 maart 2020

Corona treft horeca

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Author cab

More posts by cab