De 5 voordelen van werken in de horeca!

Heb je nog geen baan, nog niet besloten wat je later wilt worden of geen idee welke studie je wilt volgen? Kijk dan eens naar de horecabranche!

VOORDELEN VAN WERKEN IN DE HORECA!

Werken in de horeca is niet alleen super gezellig, maar je hebt ook nog eens super veel contact met mensen. Dit is natuurlijk niet de enige reden waarom werken in de horeca zo leuk is. Er zijn nog veel meer voordelen!

1. VEEL VRAAG NAAR HORECAPERSONEEL

Op dit moment staat de horeca op een krappe arbeidsmarkt. De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) schat het aantal vacatures in de horeca namelijk op 37.000 en dat is heel wat. Hierdoor heb je direct baangarantie. Dit is dus een voordeel als je net klaar bent met de studie of een baan zoekt, want nu kan je direct beginnen met werken in de horeca!

2. VEEL UREN MAKEN

Wat ook een voordeel is, mits je dat wilt, is dat wanneer je in de horeca werkt je veel uren kan maken. Aangezien de tijden vaak uiteenlopen van ’s ochtends tot ’s avonds en de restaurants etc. vaak de hele week geopend zijn.

3. GEEN DAG IS HET HETZELFDE

Het lijkt heel simpel, maar werken in de horeca is zeer divers met veel verschillende taken en er is zeker geen dag hetzelfde. Soms kunnen er problemen ontstaan in onverwachte situaties en die moet je snel en direct kunnen oplossen. Je leert hierdoor ook goed om te gaan met stress. Er wordt vaak makkelijk over gedacht, maar als je in de horeca werkt moet je snel kunnen schakelen, veel kunnen onthouden én gastvrij blijven. Verder is inlevingsvermogen belangrijk, je kunt goed inspelen op de wensen en klachten van de gast, zodat deze altijd met een glimlach naar buiten loopt!

4. DUBBEL GELD VERDIENEN

Een van de voordelen om in de horeca te werken is dat de weekenden dat je werkt (en dat is inclusief uitgaansavonden of de vetste evenementen waar je mag werken) geef je niks uit maar maak je toch de gezelligheid mee! Wie wil dit nou niet?

5. GROOTSTE KANS OM DE LIEFDE VAN JE LEVEN TE VINDEN

Als je dan ook nog op zoek bent naar de liefde van je leven dan is de horeca het beroep waar je moet gaan werken. Bij bepaalde beroepen heb je namelijk meer kans om je geliefde tegen het lijf te lopen en daar valt de horeca onder! In de horeca kom je in contact met heel veel leuke mensen, dus om daar je liefde te vinden is niet heel verrassend.

Wil jij ook in de horeca werken? Meld je aan!

Werken waar, wanneer en met wie jij wilt!

Vacatures

And now we are friends we can ask each other anything.

Vacatures

Any questions? Drop them here!