Waarom is werken in de horeca goed voor je carrière?

Werken in de horeca is zeer populair onder jongeren en studenten. Je leert een hoop en doet veel ervaring op, maar waarom is werken in de horeca nu goed voor je carrière?

 

Werken in  de horeca is goed voor je carrière

1. HORECA IS MEER DAN ALLEEN BEDIENEN

Veel jongeren denken dat werken in de horeca alleen bedienen is, maar dat is zeker niet waar. Het werken in de horeca is zeer divers met veel verschillende taken. Je moet snel kunnen schakelen, veel kunnen onthouden en gastvrij zijn. Als je dit allemaal kunt, is het inspelen op de gast een goede eigenschap van jou!

2. DOELEN STELLEN

Als je te maken hebt met drukke dagen tijdens het werk, moet je snel kunnen schakelen en veel dingen tegelijk doen. Er wordt daarnaast ook verwacht dat je vriendelijk en alert blijft. Als je merkt dat er een drukke tijd te wachten staat, moet je jezelf bepaalde doelen stellen en bepalen wat prioriteit heeft.

3. WERKHOUDING

Het helpen van gasten zorgt ervoor dat je werkhouding positief verbeterd wordt. Ook al is het druk in de zaak en gaan er dingen fout, zolang je maar positief contact hebt met de gast, heeft de gast de fouten niet in de gaten.

4. MENTALITEIT

Als het druk is, is de vraag naar werknemers natuurlijk groter. Het kan ook voor komen dat een collega onverwachts ziek is. Daarom is het bijspringen vaak belangrijk. Zo kan de zaak toch blijven draaien en blijven gasten tevreden.

5. SKILLS

Tijdens het werken in de horeca leer je niet alleen het bedienen, maar ook het verkopen. Zo leer je om extra producten te adviseren die passen bij het product dat ze eerder besteld hebben. Ook kun je kijken naar “upselling”. De gast wil bijvoorbeeld graag een wijntje bestellen en kiest voor de huiswijn. Jij kunt de gast proberen enthousiast te maken voor een meer bijzondere prijzige wijn.

6. MONEY, MONEY, MONEY…

Je krijgt tijdens het werken in de horeca de verantwoordelijkheid van omgaan met geld. Zo moet alles dus netjes verwerkt worden op de kassa.

7. VAN WERKEN IN DE HORECA WORD JE EEN BIKKEL

Stel je voor: het is buiten heerlijk weer. Mensen bezoeken festivals, pakken een terrasje of gaan een vorkje prikken ergens in de buurt. Allemaal leuk en aardig, maar dit kan alleen door het horecapersoneel. Deze mensen moeten bikkelen en werken zich de zweetdruppels op het voorhoofd.

Meer blogs over horeca lezen? Klik dan hier.

Wil jij ook werken in de horeca? Meld je dan nu aan.

Vacatures

Liever een vaste job?

Check de vacatures