December staat niet voor niets bekend als de gezelligste maand van het jaar! Kerst samen met je dierbaren en als knaller op de vuurpijl het jaar afsluiten op oudejaarsavond. Moeite met in de juiste stemming komen? Zo creëer jij het ultieme kerstgevoel!

 Spendeer de koude dagen met je dierbaren
De dagen rondom kerst en de jaarwisseling brengen de meeste mensen veelal samen met vrienden en familie door. Het perfecte moment om tijd vrij te maken voor je familie en dierbaren! Wat is er nu fijner dan de prettige sfeer, gezelligheid en je dierbaren om je heen..? Onder het genot van een hoop lekkernijen samen herinneringen van vroeger ophalen waar we om kunnen lachen en huilen. Tijdens de koude en donkere dagen knus bij elkaar voor de open haard met de pakjes onder de boom. Dat is waar kerst om draait!

Haal alles uit de kast
Flink uitpakken voor de kerst is al jarenlang een traditie. Hoe meer lichtjes, kitsch en versiering, hoe beter. Wat mag er niet ontbreken? Natuurlijk, de kerstboom mét kerststalletje en cadeaus. Ben je creatief? Maak er gebruik van! Wat dacht je van zelfgemaakte kerstpoppetjes of kerstballen? Naast de kerstboom is er nog veel meer te versieren. Denk aan de woonkamer, slaapkamer, voordeur en tuin. Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis vind je de nodige kerstversiering. De hele stad wordt versierd met kerstverlichting, kerstbomen en een bijbehorend muziekje. Je kan er niet omheen, want kerst is overal!

Kerst is een traditie die iedereen kent
Wanneer ben jij begonnen met het aftellen tot kerst? Sommige mensen leven het hele jaar naar dit hoogtepunt toe. De een geniet van twee dagen uit eten tijdens de kerst, de ander staat liever de hele dag in de keuken om de perfecte maaltijd klaar te maken voor de familie. De meest voorkomende traditie tijdens kerst is voor veel mensen gourmetten. Eens per jaar trekken we veelal het gourmetstel weer uit de kast (misschien met laagje stof). En maken het onszelf gemakkelijk met een bijbehorende salade en pasta.

Cadeaus voor je dierbaren
De laatste dagen voor kerst lijkt wel iedereen nog even snel de stad in te duiken op zoek naar last-minute kerstcadeaus. Het grootste doel: Een glimlach op het gezicht van je dierbaren toveren. Het gezegde: geduld is een schone zaak, is misschien wel het meest van toepassing tijdens de kerst. Want zeg nu eerlijk, hoe graag pak jij je cadeaus stiekem al uit? Heerlijke warme chocolademelk met een toef slagroom of drink je toch liever de warme glühwein die je al de hele dag ruikt. Wat wil je nog meer?

Lees ook onze andere blogposts:

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

30 september 2019

Op kamers: must-haves tijdens je studententijd!

 

Author Lisa

More posts by Lisa