De 5 meest populaire en onbekendste drankjes van komend voorjaar!

Veel trends op het gebied van eten en drinken beginnen op het terras. Denk maar aan burgers, fingerfood, Aperol en Hugo. Allemaal voorbeelden van gerechten en drankjes die óf voor het terras zijn uitgevonden of er in ieder geval mateloos populair door zijn geworden. Maar welke drankjes kunnen we verwachten in het voorjaar van 2018?

Selderij Margarita

1. Selderij Margarita

Steeds meer barmannen/vrouwen experimenten met veggie siroop om traditionele cocktails met groenten te versieren. Veel groenten hebben verschillende smaken, van zoet tot kruidig, die heel goed samengaan met bepaalde sterke dranken. Bij de selderij Margarita wordt selderijsap toegevoegd voor een unieke smaakbeleving.

2. Kruisbessen cocktail

Alcohol staat niet bepaald bekend om zijn maagremmende eigenschappen, maar dit is het jaar van de darm en dat geldt ook voor de cocktails. Zo wordt aan deze cocktail kruisbessen toegevoegd. De kruisbes is een gezonde vrucht die veel gezondheidsvoordelen heeft. Cocktails drinken die goed zijn voor je lichaam dus?

Kruisbessen cocktail
Lychee Martini

3. Lychee Martini

De Martini zien we eigenlijk ieder jaar weer terug komen, maar dit keer met een bijzondere smaak, namelijk: lychee. De lychee is een tropische vrucht die oorspronkelijk uit China komt en is super gezond. De vrucht heeft zelf geneeskrachtige capaciteiten. De lychee is fris en zoet van smaak en voegt namelijk juiste zoetheid toe aan deze klassieker, zonder te overheersen.

4. Kurkuma cocktail

Kurkuma is het meest bruisende kruid van het moment. Het is de wortel van een plant die tot dezelfde familie behoort als gember. Kurkuma heeft een scherpe smaak die doet denken aan pepers en gember. In Philadelphia wordt dit kruid al gemengd met Tequila, komkommer en koriander voor een perfecte en bijzondere smaakbeleving.

Kurkuma cocktail
Vodka collins

5. Vodka Collins

De Vodka Collins is een eenvoudig en verfrissend mixdrankje. Het is een zoetzuur drankje met vodka, citroen, poedersuiker en koolzuurhoudend water. Perfect voor zomerse temperaturen als je een beetje van vodka houdt!

Meer over cocktails?

Wil jij meer te weten komen over cocktails en hoe je deze moet bereiden? Kom dan werken in de horeca! Bij Mise en Place vind je uiteenlopende horeca vacatures verdeeld over heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. Zo zijn wij onder andere op zoek naar horeca talenten in Amsterdam, Groningen, Zwollen, Rotterdam en nog veel meer plaatsen. Bekijk ons actuele aanbod horeca vacatures en solliciteer!

Author cab

More posts by cab