Paniek neemt steeds meer de overhand en het aantal Corona besmettingen loopt ook in Nederland verder op. Daar waar je in de zomer genoot van een heerlijk biertje, zit hier tegenwoordig een bittere nasmaak aan. Dit geldt niet alleen voor het aantal besmettingen in Nederland, maar ook in de horeca doet het Coronavirus haar intrede…

We zijn massaal aan het hamsteren geslagen, handzeep is niet meer verkrijgbaar en waarom inmiddels ook het wc-papier niet meer te vinden is in de schappen van de supermarkt, geen flauw idee! De Nederlandse nuchterheid heeft plaatsgemaakt voor paniek rondom het Coronavirus. Het straatbeeld lijkt steeds meer op dat van een ver, Aziatisch land. Mondkapjes zijn nergens meer verkrijgbaar, maar blijken alsnog niet de perfecte oplossing om je te beschermen tegen Corona. Zo geeft het RIVM aan dat de kans op besmetting gelimiteerd wordt, maar zeker niet uitgesloten. Wel raden zij aan een combinatie van preventieve handelingen uit te voeren.

De gevolgen van de grote paniek in het land worden steeds duidelijker. Zo zijn in binnen-en buitenland de eerste grote festivals afgelast en moeten we nog een aantal maanden langer wachten op de volgende 007 film. Echter zijn de gevolgen ook steeds meer zichtbaar binnen de horeca. De angst om aangestoken te worden door je buurman of een voorbijganger bevinden zich veelal buiten de deur. Een hapje eten of een avond naar de kroeg verzetten veel mensen dan ook liever naar een ander moment in hun agenda’s.

Toch is het als horeca onderneming belangrijk vertrouwen uit te blijven stralen. Maak bijvoorbeeld de gast duidelijk dat fysiek contact het beste vermeden kan worden. Zorg voor voldoende flesjes desinfectie gel bij de in/uitgang, op tafels, aan de bar en op de toiletten. Ervaar jij punten waarop de hygiënemaatregelen nog beter uitgevoerd kunnen worden? Kaart dit aan bij je werkgever en ga samen op zoek naar een oplossing!

Als horecamedewerker is het zowel voor jezelf als de gast belangrijk consequent bezig te zijn met de maatregelen. Hoest in je elleboog, was vaak je handen en blijk je toch klachten te krijgen? Neem dan direct contact op met je huisarts. Zorg ervoor dat paniek niet de overhand neemt en deur uit voor een biertje met je vrienden is geen enkel probleem! ;)

Lees ook onze andere blogposts:

6 maart 2020

Corona treft horeca

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Author cab

More posts by cab