De zomer in Nederland is weer begonnen! De mussen vallen (net niet) van het dak en het hitteplan is ingelast. Werken in de horeca kan op deze warme dagen heel wat risico’s met zich meebrengen. Wat doe jij op deze zomerse werkdag om je hoofd koel te houden? Onderstaande tips helpen je op weg!

  1. Misschien heel vanzelfsprekend maar: drink water. Tijdens het harde werken zweet je je heel wat af en verlies je erg veel vocht. Om je vochtbalans op peil te houden dien je voldoende water te drinken. Wist je dat het drinken van een ijskoud glas water wordt afgeraden? Ja echt! Door te kiezen voor een kopje thee maak je het je lichaam een stukje gemakkelijker. Zo hoeft het koude water namelijk niet omgezet te worden naar je lichaamstemperatuur. Probeer minimaal 2 liter water per dag te drinken om uitdroging te voorkomen. 
  2. Maak het donker. Ben jij ondanks het warme weer toch binnen aan het werk? Probeer zo min mogelijk lampen aan te zetten. Niet alleen lampen maar onder andere ook je tv, telefoon en radio geven veel warmte af. Probeer alle (overbodige) elektronische apparaten op je werkplek uit te schakelen om zo overbodige warmtebronnen te vermijden. 
  3. Ice, ice, baby. Maak een heerlijk verkoelende ijsbak die centraal (achter de schermen) op je werkplek aanwezig is. Koel regelmatig je polsen en nek met het ijswater om tot verkoeling te komen. In de ideale situatie is een duik in een verfrissend zwembad natuurlijk de perfecte oplossing, maar of je deze op je werk tegen zal komen is maar de vraag… 
  4. Draag luchtige, lichtgewichte en het liefst witte kleding. Misschien niet helemaal zoals de voorschriften van je werkplek, maar wanneer mogelijk een aangename oplossing. De kleur zwart absorbeert het zonlicht waardoor het voor je gevoel nog warmer is. In witte kleding blijf je ‘koel’ doordat hierop het zonlicht wordt weerkaatst. 
  5. Nederlanders blijven Nederlanders. In de winter te koud en in de zomer te warm. Ga je vooral niet druk lopen maken om de warmte, maar ga op zoek naar oplossingen. Blijf rustig! Stressen over de hitte zorgt voor een hogere hartslag en draagt niet bij aan het bieden van verkoeling. 
  6. Zoek de schaduw op. Niet veel mensen kiezen voor een plekje in de volle zon met deze temperaturen. Niet alleen je gasten, maar ook jijzelf dienen zoveel mogelijk in de schaduw te blijven. Raad je gasten aan een redelijke koele plek op te zoeken of verplaats jezelf zoveel mogelijk naar de schaduw. Een vol terras in de volle zon? Zoek tussen je bestellingen door kort de schaduw op! Verwen je gasten met een vernevelaar die heerlijk verkoelend werkt of een klein zwembadje om in te pootjebaden. 

Eenmaal thuisgekomen? Dan is een duik in een (opblaasbaar) zwembad ook helemaal niet verkeerd.. ;) Keep it cool! 

Lees ook onze andere blogposts:

6 maart 2020

Corona treft horeca

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Author cab

More posts by cab