Het studentenleven is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt het druk met je studie, doet graag leuke dingen met je vrienden en geeft zo nu en dan een rondje in de kroeg – en als je dan niet in het geld zwemt, ben je niet de enige. Hier zijn wat tips om geld te besparen op je eten. Gewoon om te voorkomen dat je op kant-en-klaarmaaltijden moet leven tegen het eind van de maand.

De vriezer is je nieuwe beste vriend

Heb je vanavond ruim de tijd om achter de pannen te staan? Maak dan grote porties, en vries het overschot in. Voor het geval je aan het einde van de maand krap zit en je stufi nog niet op je rekening staat. Zo heb je in elk geval wat te eten!

En krijgt je brood iets te vaak pootjes? Vries hem in zodat je deze niet al na een paar dagen weg hoeft te gooien.

Samen besparen!

In je eentje eten is niet altijd even gezellig en vaak ook duurder. Eet in plaats daarvan samen met je huisgenoten. Als jullie het een beetje slim aanpakken, kun je zo voor 2 à 3 euro avondeten. Zo besparen jullie allemaal!

In alle hectiek van je studententijd vergeet je zo nu en dan een bezoekje aan het thuisfront. Of het nu onder de noemer profiteren of sociaal valt: schuif eens aan bij je familie! Supergezellig, en je hoeft helemaal niks aan het eten uit te geven. Daarbij kun je ook heel lief vragen of je familielid eens wat extra wil koken en dat voor je wil invriezen.

Waarom duur doen als het goedkoper kan?

De supermarkt die niet weg te denken is uit de Nederlandse cultuur is de Albert Heijn. Echter is deze voordehandliggende keuze niet per direct ook de beste en goedkoopste. Loop ook eens de Lidl of Aldi binnen – de kwaliteit van de producten is daar dan wel wat lager, maar de prijzen ook. Als je toch naar de AH gaat, let dan op de sticker waar ‘35% korting’ op staat. Dit zijn de producten die bijna over de datum zijn. Je kunt hier makkelijk besparen, maar het is dan wel belangrijk dat je het snel opeet!

Een kater en vergeten boodschappen te doen? Scoor een goedkoop én lekker ontbijtje bij de HEMA of IKEA. Als je daar vóór tien uur ’s ochtends komt, kun je ontbijten voor één euro. En neem zelf eten mee naar je studie, in plaats van iets te kopen in de kantine.

De psychologische trucjes

Wist je dat supermarktklanten meer kopen als ze honger hebben? Ga dus altijd met een gevulde maag naar de supermarkt om zo vreetbuien te voorkomen. En maak een boodschappenlijstje. Als je geen overzicht hebt op wat je nodig hebt, is de kans groter dat je iets vergeet, of dat je iets koopt wat je al in huis hebt. Zonde!

En wist je dat supermarkten hun schappen tactisch indelen? De A-merken liggen allemaal op ooghoogte terwijl de goedkope producten vaak op de onderste rij liggen. Tijd om daar eens rond te snuffelen.

Meer tips om als student geld te besparen? Lees hier meer!

Lees ook onze andere blogposts:

6 maart 2020

Corona treft horeca

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Author cab

More posts by cab