Het schooljaar is weer begonnen. Een jaar dat je op kamers moet doorbrengen. Dat is oké – je bent er klaar voor! Of… misschien toch niet? Je kamer bevat de onmisbare dingen – bed, bureau, computer – maar de spullen die je leven gemakkelijker maken, missen.

Geen nood. Hier zijn wat tips om wat meer comfort te brengen in de verschillende aspecten van je studentenleven – de dingen waar je niet meteen aan denkt!

Voor de moeilijke slaper

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid, stemming en concentratie. Essentieel voor een student, dus! Een goed stel oordoppen kan dus best een lifesaver zijn. Zeker als je buren een stel feestbeesten zijn.

Heb je een nachtje gemist en wil je overdag wat dutten? Koop een slaapmasker! Geen enkele straal zonlicht zal jouw welverdiende dutje nu nog verstoren. Of je nu op je kamer slaapt, of aan een tafel in de bibliotheek.

Als het weer niet meewerkt

Het klimaat in Nederland is niet altijd even gunstig. Vooral regen. Graaf dus maar weer die poncho uit die je altijd zo haatte; beter om er een paar minuten stom uit te zien op de fiets dan er de hele ochtend bij te lopen als een verzopen kat.

De afgelopen paar jaren is het ook behoorlijk heet geweest in ons kikkerlandje. Als er volgend jaar weer zo’n zomer komt met temperaturen tegen de veertig graden, moet je zorgen dat je kamer koel blijft. Een ventilator is dus een must!

Datzelfde geldt voor een paar wintersloffen of dikke sokken. Als het vriest, is niets zo irritant als constant koude tenen hebben. En de hele tijd binnen rondlopen met schoenen aan, is ook niet comfortabel. Zorg er dus voor dat je wat winterpantoffels scoort!

Voor in de keuken

De keukenspullen zijn niet altijd de dingen waar je als eerste aan denkt. Maar ze zijn toch nogal belangrijk om op je kamer te hebben. Neem nu een kurkentrekker of flesopener. Toch wel handig, de eerstvolgende keer dat je met een gesloten fles geconfronteerd wordt…

Denk ook aan een snijplank en bijvoorbeeld een dunschiller, als je die gebruikt. Verder is een waterkoker ontzettend handig om te hebben. Zónder kost het een stuk meer tijd om thee, koffie of noedels te maken. Aanschaffen dus!

Nog een tip

Een extra tandenborstel. Voor een onvoorziene gast. Je weet maar nooit…

Wil je meer studententips lezen? Misschien is dit artikel iets voor jou!

Lees ook onze andere blogposts:

6 maart 2020

Corona treft horeca

29 oktober 2019

De horecatrends van 2020!

14 oktober 2019

De meest trendy herfstdrankjes van 2019!

7 oktober 2019

Tips: hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Author cab

More posts by cab