Château Academy day!

Dinsdag 17-10-2017 was het weer zo ver, Château Academy day! Maar wat is het Château nu eigenlijk? Op Château Jerusalem in Maastricht werken 50 toppers, ook wel Châteauyanen genoemd, die de overige vestigingen van Mise en Place, met alle power die ze in zich hebben, ondersteunen.

Château Academy day is een dag waarop een aantal Châteauyanen de strijd met zichzelf aan gingen om meer te weten te komen over hun eigen persoonlijke ontwikkeling en hoe ze elkaar hierin kunnen ondersteunen. Van serieuze gesprekken en samen dansen tot een knallend einde bij de pamperjump!

Hospitality inside/insight

I LOVE MY JOB! Wat is het toch heerlijk als je kunt zeggen dat je je werk met liefde doet. Maar hoe zorg je er nu voor dat dit zo blijft?  Interne gastvrijheid speelt hierbij een zeer grote rol. Wat vind je zelf belangrijk qua gastvrijheid binnen het Château en hoe kun je ervoor zorgen dat anderen zich ook gastvrij voelen? Deze onderwerpen maakten deel uit van de eerste sessie van de training en gaven veel stof tot nadenken. Werken om te leven en niet leven om te werken.

Privacy

Tijdens deze workshop zette Chrissy haar eerste stappen als leermeester (en oh wat deed ze dat goed)! De afgelopen jaren staat het recht op privacy zwaar onder druk. We hebben allemaal dingen die we verborgen willen houden. Of dit nu gaat over je medische gegevens, je bankrekeningnummer of wachtwoorden. Daarom moeten we ernaar streven om ons recht op privacy te beschermen.

Wat kun je nu eigenlijk met gegevens van een ander? Nou dat is meer dan je denkt. We hebben dit tijdens de workshop getest en we hebben online geshopt, studifinanciering aangevraagd, contracten afgesloten, DigiD accounts gekraakt en noem het maar op. Oké, we hebben het niet echt gedaan maar zijn wel tot de conclusie gekomen dat het vrij gemakkelijk kan!

Tot slot mocht een van de deelnemers 3 minuten zijn tanden poetsen. Vervolgens werd gevraagd of nog iemand met dezelfde tandenborstel zijn tanden wilde poetsen. NEE! Privacy is net als een tandenborstel. Vervang hm regelmatig, ook als iemand anders hem heeft gebruikt. Verander bijvoorbeeld je wachtwoorden als iemand anders ze weet. Wees voorzichtig met je gegevens!

Privacy training

Fixed and Growth mindset

Na een gezamenlijke lunch verplaatste het gehele team zich naar de Mise en Place mansion waar de training zich voortzette. Hoe kun je je fixed mindset (eigen vaste intelligentie) omzetten naar je growth mindset (wat je kunt leren/ontwikkelen)? Een heel simpel antwoord hebben we daar eigenlijk niet op.

Maar hoe dan? Na veel theorie, discussieren in groepjes en samen dansen op “Uptown Funk”. Kwamen we met zijn alle tot de conclusie dat het mogelijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. Natuurlijk moet je het zelf wel willen! Fouten maken is menselijk, leer van je fouten en zie het als iets positiefs. Durf uit je comfort zone te komen, leer door te doen en ga de uitdaging aan.

De uitdaging zijn we zeker weten aangegaan, want tot slot hebben we een pamperjump gedaan! Bij een pamperjump klim je (gezekerd) een boom in, waar je op een boomstam klimt en jezelf vervolgens klaarmaakt voor je sprong naar de trapeze. Dimitri, bedankt voor je enthousiasme en veelzijdige training! WE DARE TO DO IT!

Author Zoï Smeets

More posts by Zoï Smeets