5 redenen waarom werken in de keuken de leukste baan is!

Er zijn veel leuke banen en carrièremogelijkheden, maar als je van eten houdt, creatief bent en succes hebt om mensen gelukkig te maken is er geen betere baan dan werken in de keuken. Benieuwd naar de redenen? Lees snel verder!

1. Je maakt mensen blij

Eten maakt mensen gelukkig en goed eten maakt mensen echt blij! Er zijn niet veel andere banen waar je mensen elke dag blij kunt maken. Het eten dat jij maakt helpt mensen hun verjaardagen en jubilea vieren  en sommigen mensen worden verliefd terwijl ze een bord met je zorgvuldig bereide gerechten delen. Een bord kan klein zijn, maar het kan een grote rol spelen in het leven van mensen.

2. De kans om elke dag creatief te zijn

Met regelmatige seizoenswisselingen krijg je de kans om nieuwe gerechten te presenteren. Welke andere (bij)baan geeft mensen de kans om zo creatief te zijn? Zelfs als je aan een vast menu werkt, kunnen subtiele veranderingen in textuur, smaak of presentatie wonderen verrichten en veel voldoening schenken. En hoe mooi is het om een gast te zien genieten van een gerecht dat je (deels) hebt ontworpen?

3. Het opent deuren naar de rest van de wereld

Elk land heeft zijn eigen gebruiken in de keuken en de vaardigheden die je in de keuken leert, zijn gemakkelijk overdraagbaar. Dat betekent dat een carrière in de keuken heel gemakkelijk de sleutel kan zijn tot het ontdekken van nieuwe landen /culturen en nieuwe mensen.

4. Veel variatie

Als je iemand bent die s’ochtends graag altijd op hetzelfde tijdstip opstaat, hetzelfde ontbijt neemt en dezelfde trein naar hetzelfde kantoor neemt, dag in dag uit, is dit waarschijnlijk niets voor jou. Werken in de keuken vraagt om veel variatie, niet alleen in termen van uren die je werkt, maar ook het werk dat je tijdens die uren doet.

5. Het is een veilige gok

Mensen hebben altijd eten, drinken en onderdak nodig, niet waar? Dus zelfs in economisch mindere tijden is de horeca relatief veilig. Zo ook jouw werk in de keuken, wellicht op een andere locatie, maar je werkzaamheden zullen noodzakelijk blijven.

Natuurlijk is het hard werken en soms lijken de dagen veel te lang te duren, maar denk aan alle andere mooie dingen die werken in de keuken met zich meebrengt. Werken in hechte teams en klanten fantastisch eten bieden, wat een geweldige baan!

Wil jij ook werken in de keuken?

Werken in de keuken bij jou in de buurt? Dan is Mise en Place wat voor jou! Mise en Place heeft vestigingen verdeeld door heel Nederland en is regelmatig op zoek naar keukenhulpen en/of buffethulpen! Bekijk ons actuele aanbod horeca vacatures en solliciteer. Misschien werk jij dan binnenkort wel in een keuken bij jou in de buurt!

Lees ook onze andere blogpost:

12 maart 2019

Is het al zó laat?

26 februari 2019

Bestelling vergeten? Oeps!

11 februari 2019

Tafeltje dekje!

17 januari 2019

Welk drankje hoort in welk glas? Mix en Match!

Author Zoï Smeets

More posts by Zoï Smeets
8000 collegas wachten op je! Schrijf je in en verdien ook binnen 3 maanden €10 per uur!
VOORDAT JE GAAT!